چرین (طعم طبیعت)
لپه دانههای جدا شده، پوست کنده و خشک شدهٔ حبوبات را گویند.بهطور کلی برای تهیه لپه هر یک از بذور حبوبات، پس از جداسازی از غلافهایشان در آب خیسانده میشوند تا پوستشان برداشته شود. بعد از برداشت پوست بذور با فشارهای مکانیکی به دو نیم تقسیم میشوند و سپس خشک میگردند.برای تهیهٔ لپه از نخود، لازم است نخود را برای آسیاب شدن آماده کرد به این صورت که ابتدا نخود را ۲۴ ساعت در آب نگهداری میکنند و پس از آن نخود خیساندهشده را به مدت یک روز در آفتاب خشک میکنند و سپس نخود خشکشده را میتوان با آسیاب سنگی آسیاب کرد و از آن لپه گرفت.